2013.01.13. 15:33 – Sajó Dávid

Dredd bíró Ákossal oszt igazságot - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgMég mindig téli álmukat alusszák a zenekarok, ezért a mostani klipmegosztást szinte úgy kellett összekaparni, de szerencsére bőven akadt most pár említésre méltó kisfilm. Ilyen például a mius videója, ami a Lángoló Gitárokon debütál, de említhetnénk a kis költségvetésből egész pofás videókat összehozó Zombie Girlfriendet, Barabás Lőrincet vagy a Frozen Steaket is. A low budgettől eléggé távol áll Ákos filmelőzetese az új Dredd bíróhoz, ami magasan a leglátványosabb az eheti felhozatalból. Külföldről akad két industrial alkotás, először a The Soft Moon, majd Trent Reznor How To Destroy Angelse, a Django Django pedig rohadtul unja magát a házibuliban. Earl Sweatshirtnek egy rajongó forgatott egy egészen furcsa videót, a végére pedig meghagytuk Cristofelt, nehogy szegény a végén öngyilkos legyen, amiért már a rühes kutyát sem érdekli az a fos, amit zenélés címen csinál.


ákos barabás lőrinc klipmegosztás how to destroy angels zombie girlfriend the soft moon cristofel mius earl sweatshirt frozen steak



2013.01.13. 13:33 – Lángoló Gitárok

A Rage Against The Machine dobosa a Black Sabbath-ban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_3246.jpgJúniusban jelenik meg a Black Sabbath régen várt új lemeze, ami az első stúdióalbum lesz Ozzy Osbourne énekessel az élen az 1978-as Never Say Die! óta, de Black Sabbath név alatt is 1995-ben jött ki sorlemez utoljára. Az anyag címe 13 lesz, ráadásul most fény derült arra is, hogy ki dobolta fel a dalokat, ha már az eredeti ütős Bill Ward bedurcázott egy évvel ezelőtt, és nem vett részt a nagy reunionban. Nem, nem az Ozzy mögött és a tavalyi három koncerten is játszó Tommy Clufetos az, hanem a Rage Against The Machine dobosa, Brad Wilk lett a szerencsés, aki a legendákkal együtt játszhatott. Azt egyelőre nem tudni, hogy az idei turnén is ő szerepel-e majd, vagy Clufetos marad a beugró. A Rick Rubin producerelte dalokról csak annyit tudni, hogy kb. 15 lesz belőlük, és az egyiknek God Is Dead a címe.


rock hír ratm black sabbath



2013.01.12. 10:40 – Lángoló Gitárok

Zavarba ejtően súlyos - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Gorgorothpopcorn-COVER.jpgVan nekünk ugye ez a klipmegosztás rovatunk, amiben hétről hétre összeválogatunk egy rakás új videót, jót, rosszat, említésre méltót. A klipek továbbra is özönlenek, de rengeteg dal, ep, lemez is érkezik a szerkesztőségbe, amiknek külön posztban nem tudunk helyet szorítani, viszont emiatt folyamatos lelkiismeret-furdalást okoznak, hogy meg sem említjük őket. Ezért hát most így, az év elején fogtuk magunkat, és beindítjuk a dalmegosztás rovatunkat, amibe mindig a legfrissebb anyagokat pakoljuk bele, legyen az magyar vagy külföldi, és a klipmegosztáshoz hasonlóan némileg véleményezzük is őket. Az első ilyen ráadásul most rendhagyó is, ugyanis az elmúlt hónapokban annyi magyar anyagot kaptunk, ami miatt most csak hazai cuccok kerültek a válogatásba. Jó zenehallgatást!


punk pop rock metál blues electro cadik fantom vészkijárat mongoose vesztegzár fine cut bodies effrontery the bras ZOO dalmegosztás nicky csé the punch frozen steak



2013.01.11. 11:45 – Lángoló Gitárok

Nuclear - Új Destiny's Child-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gal-beyonce5-jpg.jpgPezseg az élet a popzenében, miután David Bowie új dallal, Justin Timberlake pedig annak ígéretével tér vissza, a Destiny's Child is beszáll a buliba. Beyoncé, Kelly Rowlands és Michelle Williams hármasa nyolc év után jön ki kislemezzel, amit Beyoncé jelentett be a honlapján. A Pharrel Williams producer felügyeletével készült dal a Nuclear címet kapta, és a Love Songs válogatásalbumon szerepel majd, amely január végén jelenik meg. A poptrió 2004-ben hozta ki a legutolsó stúdióalbumát, utána a tagok külön utakra tértek, Beyoncé szólókarrierjét építette, Kelly Rowland zsűri lett az X-Factorban, Michelle Williams pedig a musical irányába indult el.
FRISSÍTÉS: Már itt is dal Nuclear címmel (alább meghallgatható), ráadásul a lánycsapat fellép a Super Bowl szünetében is, igaz itt Beyoncé lesz a főattrakció.


pop hír beyoncé desinys child



2013.01.11. 10:45 – Lángoló Gitárok

Justin Timberlake visszatér a zenéléshez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Timberlake3-e1357843785443.jpgPár napja több helyen is megjelent, hogy a legutolsó, 2006-os nagylemeze után a zenélést filmes karrierre cserélő Justin Timberlake visszatér a popbizniszbe, méghozzá Jay-Z segédletével, és az énekes most egy videóüzenetben erősítette meg a híreket, miszerint az utóbbi 10 évben mindössze csak két albumot készített, és itt az ideje, hogy folytassa a zenei pályáját. Egyes értesülések szerint Timberlake már hozzá is kezdett egy új kislemez munkálataihoz Jay-Z és Timbaland közreműködésével. Két nap múlva pedig már egy hivatalos bejelentés is várható, mivel az előadó honlapján elindult a visszaszámlálás, ami január 13-án jár le. Az énekese videóüzenetét megmutatjuk a hajtás után.


pop hír justin timberlake



2013.01.11. 09:09 – Lángoló Gitárok

Hollow - Új Alice in Chains-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alice.jpgA dal nem új már, hiszen még tavaly decemberben írtunk róla, de a lyric videó után most egy rendes klipet is kapott a Hollow, ami az Alice in Chains idén megjelenő nagylemezén szerepel majd. A rendező Roboshobo, aki egy Föld körül keringő űrállomás egytagú legénységének mindennapi rutinját mutatja be, majd azt a folyamatot, hogy az állandó ismétlődéstől meg valami furcsa, torz deformáció kialakulásától az illető szép lassan teljesen bekattan és lángszóróval esik neki a saját űrkabinjának. Klip a hajtás után.


rock hír grunge alice in chains



2013.01.10. 22:56 – Németh Marcell

Maguk miért etetik reneszánsz tányérból a csirkét? – interjú Sebő Ferenccel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sebo_MG_7917_1_550px.jpg„Urbánus művészet, új kortárs műfaj született, aminek Magyarországon vannak a gyökerei” – emlékezik vissza az eredetileg építészmérnök végzettségű népzenekutató, Sebő Ferenc, aki a hazai táncházmozgalom legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a népzene manapság már nem számít ciki dolognak, de visszautasítja, ha a munkássága kapcsán hagyományőrzést emlegetnek. Fellelhető-e még autentikus népzene? Hány tánclépés szükségeltetik az udvarláshoz? Vajon milyen elfeledett korszakra lelt Bartók a magyar folklórkincsben, és miért fontos az anyanyelvünkön énekelni? A tavaly Kossuth-díjjal kitüntetett egyetemi tanárral, a Sebő együttes vezetőjével többek között ezekről beszélgettünk. (Fotók: Nagyillés Szilárd)


interjú népzene sebő ferenc dalszerző



2013.01.10. 15:07 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #5: Beherit, This Station Of Life, Pregnant Light, Aluk Todolo, Deafheaven, Cicadan, Panopticon

Ez történt még 2012-ben - Förmedvények és antitrendi mocskok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


metál black lemezkritikák lángoló fatemplomok



2013.01.10. 14:04 – Lángoló Gitárok

I Come Apart - Új dal A$AP Rockytól Florence Welch közreműködésével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asap-rocky-erez-avissar_jpg_630x641_q85.jpgHivatalosan jövőhéten jelenik meg A$AP Rocky első stúdióalbuma, ami igaz, már kiszivárgott egy ideje, de azért tegyünk úgy, mintha mi erről nem tudnánk. Szóval itt is van egy dal a Long.Live.A$AP-ről, ahol a New York-i rapper a Florence + The Machine énekesnőjének közreműködésével készített. A dal eredetileg az album deluxe kiadványán szerepel csak bónuszként, de most a hajtás után bárki meghallgathatja. 


hiphop hír rap florence welch asap rocky



süti beállítások módosítása