2011.11.06. 10:00 – Kovács M. Norbert

Szerelmeslevél egy városhoz - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé valamiért megállás nélkül ontja magából a videoklipeket, ezúttal egy lakókocsiparkban táncol a barátaival, természetesen keveset takaró ruhákban. A Hősök körül egy tisztességtelen játszma zajlik, miközben üzemi munkásként melóznak, Bobafett a játékgépezés rejtelmeibe avatja be a nézőt, a Punnany Massif új klipje pedig egy szerelmi vallomás Pécs városához. A Road zenekar egy véres tanyahorrort forgatott, a mindig extravagáns Björk meg egy koncertvideóval jelentkezett.

Beyoncé feat. J. Cole - Party

Eddig csak sejtettük, mostanra viszont bebizonyosodott, hogy Beyoncé legjobb szórakozása mostanában a videoklipgyártás: volt ugye szeptemberben egy nagyon nedves és egyben nagyon béna klipje, aztán lopott koreográfiában rázta mindenét, amije csak van, majd jött egy visszafogottabb, kosztümös-öltönyös ugrándozás, most pedig itt a következő. A Party klipjében – nem fogja elhinni a kedves olvasó! – főleg keveset takaró ruhákba öltözött szexi, fekete nők táncolnak, középpontban Beyoncéval, aki a klip során több öltözetben és frizurával is látható. Valami buli van egy lakókocsiparkban és mindenki remekül érzi magát. Ennyi. Rettentő nehéz ebben a klipben bármi különösebben izgalmasat találni, ha csak azt nem, hogy a szám eredeti változata az Outkastből ismert Andre 3000 közreműködésével készült, míg a klipben helyette J. Cole rappeli el a saját szövegét. Amennyiben Beyoncénak feltett szándéka legutóbbi lemezének összes számhoz klipet forgatni, úgy egészen jó úton halad a célja felé, de az is lehet, hogy csak így próbálja megmutatni, mennyire sokszínű albumot sikerült nemrégiben kiadnia. Bárhogy is van, erre a klipre a megtekintése után három perccel már a kutya sem fog emlékezni.

Björk - Thunderbolt

Az izlandi énekesnő új nagylemezének Crystalline és Moon című számaihoz készített videói után a napokban kiadta legújabb klipjét a Thunderbolt című dalhoz. A videót Björk egy nyári manchesteri koncertjén forgatták, a rendezők Will Lovelace és Dylan Southern voltak, a klip pedig voltaképpen egy hétköznapi koncertvideó, aminek segítségével megtekinthető, mennyire nem hétköznapi élmény egy jól sikerült Björk-koncert. Nem lesz ott az énekesnő legemlékezetesebb klipjei között, viszont ez minden rossz, ami elmondható róla.

Hősök feat. Deego & Siska Finuccsi - Szó fel 2

Negyedik nagylemezét adta ki idén tavasszal a tízéves Hősök (a premier itt volt a Lángolón), amiről nemrég már az ötödik videoklipjüket készítették el, ezek közül többről mi is írtunk ebben a rovatban (például itt és itt). Az új klip nagy részében az együttes tagjai és a közreműködők üzemi munkásként húzzák az igát, miközben körülöttük egy tisztességtelen játszma zajlik, ami a klip legvégére csúcsosodik ki. A videó legemlékezetesebb részei nem elsősorban a történet miatt erősek, inkább néhány remek képi beállítás miatt emlékezetesek, ám a Galazek Viktória és Asztalos Norbert által írt és rendezett, öt és fél perces klip a végére könnyen unalmassá válik. Pedig előzetesen isten bizony semmi rosszat nem akartam mondani a történelem első videoklipjéről, amiben feltűnik egy nyomtatott Lángoló Gitárok magazin. Az operatőr és a vágó Virág Péter volt.

Bobakrome & Bobafett - Kicsinagy

Néhány hónappal ezelőtt méltattuk Bobakrome & Bobafett Csodapisti lát című számukhoz készített klipjét, most pedig itt a következő a tavaly megjelent Bagolyköpet!!! című albumról, amit egyébként itt kritizáltunk. A Kicsinagy videójában a szám szövegével teljes összhangban a játékgépezés rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást egy budapesti kocsma és annak törzsközönsége, valamint Bobafett segítségével. A készítők láthatóan igyekeztek a klippel valami vicceset létrehozni, az elején nehezen beszélő öreg részegen például biztosan nevetni kellene, ennek ellenére összességében a videó inkább csak próbál humoros lenni a lepukkant arcok és kocsmai miliő bemutatásával. Azt azonban feltétlenül meg kell megjegyeznem, hogy szerkesztőségünknek van olyan tagjai, aki szerint viszont ez az év videoklipje.

Punnany Massif - Pécs Aktuál X

A Punnany Massif nemrég adta ki Sun Kick című kislemezét, ezen hallható a Pécs Aktuál X című szám, amihez az együttes egy nagyon személyes videoklipet készített. A klipben Pécs nevezetességei mellett a város ismert arcai tűnnek fel, olyan emberek, "akik nélkül egyszerűen nem lenne ugyanaz a helyi zenei szcéna", legalábbis a kliphez kapott sajtóanyag ezt állítja. Feltűnik többek között Lovasi András, Gróf Balázs, Beck Zoltán, Takáts Eszter, a Hétköznapi Csalódások, a Crybabies, a Zagastic, a Megasound System valamint a Singas Project és a Psycho Mutants egy-egy tagja, a város több, ismert breakcsapata, de látható a Zengő Együttes, valamint a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar is, és ez még távolról sem a teljes névsor. Ahogyan azt a már említett sajtóanyag írja, a klip egy szerelmeslevél a városhoz, "egy vállaltan szubjektív és elfogult vallomás, ami, ha minden jól megy, kedvet ad mindenkinek Pécsre látogatni és elmerülni az itteni hangulatokban." Minden szubjektivitása ellenére a klip közben az jutott eszembe, hogy ez az egész akár egy kifejezetten fiatalokat megcélzó turisztikai reklámfilm is lehetne, ugyanakkor videoklipként is teljesen rendben van. Sok munka volt vele, az biztos. A rendező Soltész Péter volt.

Road - Embertemető (18+)

Legutóbb februárban írtunk ebben a rovatban a Road zenekarról, akkor Nem elég című számuk Oroszlán Szonja főszereplésével készült klipjét dicsértük meg, most pedig itt a zenekar legújabb videója a tavaly megjelent legutóbbi nagylemezük címadó számához. A klip a Mihaszna Film produkciójában, egészen pontosan Nagy Viktor és Felföldi Gábor rendezésében készült, de a legapróbb utómunkálatokat is ők végezték, a végeredmény pedig egy félig animációs, félig élőszereplős klip lett. A paraszti környezetben játszódó, eseménydús, sötét és véres videóban egy juhásszal és néhány szörnyszülöttel történnek különös események, de hogy pontosan mi látható a klipben, azt inkább nem árulnám el, aki fogékony az ilyesmire, az biztosan élvezni fogja. Aki kevésbé vevő a tanyarhorrorra, az csak a fentiek fényében kattintson a play-gombra, kiskorúak számára pedig kifejezetten nem ajánlott a videó megtekintése.


björk hősök klip road beyoncé klipmegosztás punnany massif bobakrome & bobafett



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása